-
Karbonat su sertliği(kH), karbonik asitli kalsiyum ve magnezyum bileşiklerinden oluşur.Yeterli karbonat sertliği, pH değerini sabitler ve örneğin akvaryumdaki biyolojik indirgeme işleminden ve bitkilerin karbondioksit harcamasından doğan farklılıkları düzeltmektedir.Karbonat sertliği(kH) tehlikeli pH düşüşlerini (asit düşmesi) önler.pH değerindeki aşırı değişiklikler balığa zarar verir.
İstikrarlı pH değerlerini sağlayan tavsiye edilen karbonat sertlikleri:
-
Tatlı su toplu akvaryumlarında 4 ile 8 dKH arası (Malawi ve Tanganika cikletlerinin daha yüksek değerlere ihtiyaçları vardır.) 1 damla =1dKH
-
Tuzlu su toplu akvaryumlarında 8 ile 12 dKH arası
-
Test esnasında maviden sarıya renk değişimi görülür.
-
Tatlı su ve tuzlu için kullanılabilmektedir
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!